Geschiedenis

Na de Tweede Wereldoorlog, en met het land in volle heropbouw begon oprichter J.M. Jacops met een eenmanszaak in de industriŽle elektriciteit. Z'n activiteiten als installateur in gebouwen en bedrijven werden een succes, en al gauw moest meneer Jacops er enkele mensen bijnemen.

In de vijftiger jaren verlegde hij z'n werkterrein onder meer naar signalisatie knipperlichten.

De activiteiten een decennium later waren een logisch gevolg: algauw voorzag JACOPS kruispunten over gans BelgiŽ van verkeerslichten, de zogenaamde driekleurinstallaties.
Op een gegeven moment in de jaren '60 en '70 had JACOPS alle grote 3-kleur contracten in handen. In diezelfde periode werden ook de grote openbare verlichtingscontracten op de aannemers losgelaten. Ook op dit gebied realiseerde JACOPS meerdere grote projecten.
Eind jaren '70 werden een aantal bekende bouwwerken als de Kennedytunnel, de Craeybextunnel en de Berendrechtsluis door ons bekabeld.

Later legde de firma JACOPS zich steeds nauwer toe op de teletransmissie. Zo werd het onderhoud op het volledige Belgische teletransmissienet door onze diensten verzorgd.

Met de intrede van het in die tijd revolutionaire product "glasvezel" bouwde JACOPS gestaag verder aan zijn marktpositie. Sinds de telecomboom eind de jaren '90 hebben we het onderhoud van het teletransmissienet van de overheid over gans Vlaanderen in handen, terwijl ook het kopernet van de Waalse Gemeeschap aan ons is uitbesteed.
Ondertussen werken wij ook mee aan de uitbouw van andere telecomnetwerken, zoals dat van Proximus, de NMBS en de SOFICO. Verder zijn wij vandaag nog actief in lichtbebakening van vliegvelden (International Airport Kortrijk-Wevelgem, Intenational Airport Ostend-Bruges,…), het automatiseren van bruggen en sluizen en het plaatsen van openbare verlichtingen.

Voor een overzicht van al ons activiteiten kunt U hier terecht.